Dubbel glas

Door enkel glas te vervangen door dubbel glas, bespaart u energie en energiekosten, neemt het comfort toe, ontstaat er geen condens meer op de binnenzijde van het glas en wordt de gevel ook beter geluidwerend.

Bb Agnl 01705 W300 H200

Handige checks voor Dubbel glas

  • Zijn alle ramen uitgevoerd met dubbelglas en hoe goed is dat dubbel glas?

    Dubbelglas bespaart veel op de energiekosten en verbetert voelbaar het comfort. De koudestraling van enkelglas komt dan niet meer voor. Of dubbelglas aanwezig is, is eenvoudig waar te nemen. Soms is alleen de woonkamer voorzien van dubbel glas en hebben de overige ramen nog enkelglas. Hoe goed het dubbelglas is, is af te lezen op de aluminium afstandhouder tussen de twee ruiten.

Verbeteropties voor Dubbel glas

Tips

  • Combineer plaatsen van dubbelglas met het aanbrengen van goed regelbare ventilatieroosters.

Dubbel glas voor meer comfort, minder energiekosten en minder geluid van buiten

Er zijn verschillende soorten dubbel glas en zelfs drievoudig glas. De mate van energie besparen verschilt sterk. Meest gangbaar is HR++. Iets duurder dan standaard dubbel glas, maar de meerkosten voor HR++ t.o.v. gewoon dubbelglas verdient u in 2 jaar terug. HR++ glas isoleert 5 maal beter dan enkel glas en 2,5 maal beter dan gewoon dubbel glas.
Voor het vervangen van enkel- door dubbel glas, moet vaak het kozijn en raam worden aangepast (glassponning uitgefreesd). Zijn het kozijn en/of de ramen en deuren in slechte staat en moeten ze toch eerdaags vervangen worden, combineer dat dan met het plaatsen van dubbelglas.
Voor meer informatie, zie MilieuCentraal / dubbel glas en hr glas