Isoleren schuin dak

Zolders worden vaak tot slaapkamer of hobbykamer verbouwd. Dat betekent dat ze dan verwarmd gaan worden en dat isoleren in die situatie ook energie bespaart en het comfort verbetert.

Isoleren Schuin Dak Binnen

Isolatie tussen de sporen (Bron: nu-isoleren.expertpagina.nl)

Handige checks voor Isoleren schuin dak

  • Is het schuine dak geisoleerd en zo ja, hoe dik?

    Vooral wanneer de ruimte onder het schuine dak wordt verwarmd, is isoleren zinvol. Om te zien of en hoeveel er buiten is geisoleerd, moet een dakpan verwijderd worden. Of het dak aan de binnenzijde is geisoleerd, is moeilijk te zien omdat de isolatie vaak is afgewerkt met plaatmateriaal. Mogelijk is bij randen nog wat te zien. Isolatie op de zonderbloer is direct waarneembaar. Ook het bouwjaar van de woning zegt al iets over de aanwezigheid van isolatie.

Verbeteropties voor Isoleren schuin dak

Tips

  • Een goed geisoleerd dak bespaart 's winters energie en houdt zomers ook de warmte tegen.

Schuin dak buiten, binnen of op zolder isoleren

Zolders worden vaak tot slaapkamer of hobbykamer verbouwd. Dat betekent dat ze dan verwarmd gaan worden en dat isoleren in die situatie ook energie bespaart en het comfort verbetert. Maakt u van uw zolder een verblijfsruimte, dan dient u naast isolatie, ook te zorgen voor voldoende daglicht en goede ventilatie.
Er zijn drie mogelijkheden om een ongeïsoleerd schuin dak te isoleren: isolatie aan de buitenzijde, isolatie aan de binnenzijde, of de zoldervloer of het plafond isoleren.

Bestaand schuin dak isoleren

Aannemer of  DHZ

Combineren met

Kosten

Aan de buitenzijde

Aannemer

dakrenovatie / aanbrengen dakkapel of dakraam / aanbrengen zonne-energiesysteem

€€€

Aan de binnenzijde

Aannemer of DHZ

van zolder gebruiksruimte maken

€€

Op de zoldervloer

DHZ