Beglazen van het balkon of de loggia

 Balkonbeglazing Bron Solarlux Nederland Bv

Balkonbeglazing  (Bron: Solarlux Nederland bv)

Het balkon of de loggia kan worden afgesloten met glazen schuiframen. Hierdoor ontstaat een serre, die naast de geluidsisolatie voor het achterliggende vertrek, ook extra warmte-isolatie oplevert. De afsluitbare buitenruimte biedt ook extra woonkwaliteit, omdat de serre meer gebruiksmogelijkheden heeft dan het balkon.

Bij een open balkon bestaat het risico op schimmels. Dit als het balkon een geheel vormt met de vloer binnen (aangestort). Het balkon werkt dan als een soort ‘koelribben’, waardoor de aangrenzende vloer extra koud wordt. Door het beglazen van het balkon, en zeker wanneer de bovenburen ook hun balkon beglazen, verkleint u dit het risico op schimmelvorming.

Kostenindicatie

  • 2Eurokostenicoon
  • Het betreft maatwerk, wat kosten verhogend werkt
  • Een alternatief is het verbeteren van de geluidwering van de achterliggende gevel, wat ook een investering vraagt; deze kosten verdient u deels terug met energiebesparing

Aandachtspunten

  • Zorg voor goede ventilatievoorzieningen voor achterliggende verblijfsruimten
  • Glas moet voor een groot deel weg te schuiven zijn, zodat het balkon in de zomer toch een aangename buitenruimte is (bijvoorbeeld minimaal 75% te openen)