De beste plek voor een waterontharder 

De meest ideale plek voor een waterontharder is zo dicht mogelijk bij de plek waar het water je woning binnenkomt, meestal de hoofdwaterleiding. Dit zorgt ervoor dat al het water dat je huis binnenkomt, direct wordt onthard voordat het wordt verdeeld naar de verschillende tappunten. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat alle kranen, apparaten en leidingen in je huis profiteren van zacht water. 

Veel gebruikte plaatsen voor een waterontharder 

Een populaire locatie voor de installatie van een waterontharder is de meterkast. Deze bevindt zich vaak in de buurt van de hoofdwaterleiding en biedt voldoende ruimte om de waterontharder te plaatsen. Het voordeel van de meterkast is dat het apparaat daar uit het zicht is en geen ruimte inneemt in andere delen van je huis. Let wel op dat er voldoende ventilatie is om oververhitting te voorkomen. 

Een andere geschikte plaats is de kelder, mits je die hebt. Kelders bieden vaak voldoende ruimte en zijn doorgaans koeler, wat gunstig is voor de werking van de waterontharder. Ook hier geldt dat de waterontharder zo dicht mogelijk bij de hoofdwaterleiding moet worden geplaatst voor een optimaal resultaat. 

Sommige mensen kiezen ervoor om de waterontharder in de garage te plaatsen. Dit kan een goede optie zijn als de hoofdwaterleiding daar toegankelijk is en je voldoende ruimte hebt. De garage biedt vaak ook gemakkelijk toegang voor onderhoud en bijvullen van zout. 

Alternatieve plekken voor een waterontharder 

Als geen van deze ruimtes beschikbaar is, kan de waterontharder ook in een kast of bijkeuken worden geplaatst, zolang deze ruimte goed bereikbaar is voor installatie en onderhoud. Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de waterontharder en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor eventuele aansluitingen en het bijvullen van het zoutreservoir. 

Afvoer 

Daarnaast is het essentieel om ervoor te zorgen dat de waterontharder in de buurt van een afvoer wordt geïnstalleerd. Tijdens het regeneratieproces produceert de waterontharder namelijk afvalwater dat moet worden afgevoerd. Een nabijgelegen afvoer zorgt ervoor dat dit proces soepel verloopt zonder dat er extra leidingen hoeven te worden aangelegd. 

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken